Welkom bij de jonghernieuwerban!11745862_871935926231484_4500250173384735292_n

Als oudste ban van KSA Roeselare staan we in voor gestoorde activiteiten. Jonghernieuwer zijn betekent dat jullie al wat meer verantwoordelijkheidsgevoel hebben, en daar rekenen we op! Tijdens het jaar door doen we heel wat activiteiten waar jullie een grote vrijheid hebben, zoals survival, 7-stedentocht en ‘komen eten’.

Daarnaast worden jullie al stilletjes aan klaargestoomd voor het leiderschap, de laatstejaars worden dan ook op Paascursus gezonden (georganiseerd door de overkoepelende gouw). Naar het einde van het werkjaar toe krijgen jullie dan ook de kans om jullie skills te tonen tijdens een kabouteractiviteit.

Net als alle andere bannen gaan we ook op kamp, uiteraard is dit voor ons wat uitdagender. Om de twee jaar gaan we op buitenlands kamp (voorgaande edities: Zuid-Frankrijk, Hongarije, Kroatië, Tjechië,…), waar we tot een hechte vriendenkring worden gesmeed.
Daarnaast krijgen we de kans om deel te nemen aan het tweejaarlijkse Joepie, een wandeltocht waar je jaren laten nog verhalen van zal bovenhalen.

Ben je klaar om op het laatste nippertje tot inkeer te komen? Klaar om jonghernieuwer en later leider te worden? Pik dan zeker een activiteit mee, maar laat graag eerst iets weten aan de hoofdleider via jonghernieuwers@ksa-roeselare.be

De leiders