Naast de oudste KSA van het land zijn wij ook de oudste jeugdbeweging van Roeselare. Daarom gunnen wij onszelf ook een feest in het centrum van de stad, namelijk op de Grote Markt en op de Botermarkt.

De week voor dit evenement vindt onze startdag plaats in het Klein Seminarie, maar voor deze ene keer verplaatsen wij ons dus een beetje meer richting de Ooststraat en gaat onze activiteit door op de Grote Markt.

Samen met de 3 andere grote KSA’s van Roeselare (KSA Torrewachters, KSA Bebo en KSA Roobaert) zal de Grote Markt het speelveld worden voor de twee jongste bannen, namelijk voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar. Het wordt een middag vol sport en spel: de markt wordt uitgerust met grote installaties zoals springkastelen, maar ook met bouwsels die onze jeugdbeweging typeren, zoals sjorwerken.

Op hetzelfde moment gaan de oudere bannen (1ste-4de middelbaar) van de 4 KSA’s de strijd met elkaar aan, een strijd die begint op de Botermarkt en verdergaat op het water in het Geitepark, om tegen het einde van de middag aan te sluiten bij de jongere bannen op de Grote Markt.

Het spreekt voor zich dat ook kinderen die niet in een jeugdbeweging zitten en zelfs andere jeugdbewegingen deze middag bij ons kunnen aansluiten, we willen er een zo groot mogelijk feest van maken!

 

29 september 2018  Grote markt Roeselare